Choď na obsah Choď na menu
 


Bernáth Tamás

 

1975. április 20-án születtem Párkányban. 13 éves koromig egy Párkány melletti kis faluban Bajtán éltem és a párkányi Ady Endre Alapiskolát látogattam. Hetedikes voltam, amikor felköltöztünk Érsekújvárba és a 8. osztályt már a Czuczor Gergely Alapiskolában kezdtem.

Középiskolai tanulmányaimat az Ógyallai Építészeti Szakközépiskolában végeztem, magasépítész tervezői szakon. Harmadik évfolyamban szerepeltem először a Komáromi Jókai Színházban, Az ember tragédiája című előadásban a gyermek Ádám szerepét kaptam. További kisebb szerepeket játszottam a Mária evangéliuma című darabban, a Hegedűs a háztetőnben, a La Mancha lovagja előadásban valamint Molnár Ferenc: Liliom és Carlo Goldoni: Két úr szolgája című előadásokban.

A középiskola után 3 helyre is felvételiztem Budapesten. (Színművészeti Egyetem, Nemzeti Színház Színiakadémia, Gór-Nagy Mária Színitanoda). Utóbbi 2 helyre felvételt is nyertem, végül 1994-ben Gór-Nagy Mária Színitanodájában kezdtem tanulni a színészmesterséget. 

A következő hat évet Budapesten töltöttem. Olyan színházakban játszottam mint például: Madách Színház, József Attila Színház, DM Duna Palota, Székesfehérvári Vörösmarty Színház, Stefánia Palota. Szerepeltem a Hair, Pomádé, Chicago és Budapest,Te csodás előadásokban.

Budapesti ottlétem alatt csináltam különféle rádió és tv reklámokat és szerepeltem a Família Kft. című sorozatban.

2000-től a Komáromi Jókai Színház színészeként dolgozom.

2010-től a Červený nos clowndoctors (Piros orr bohócdoktor) Polgári Társulás tagja vagyok, ahol Doktor Spenótként járom a kórházak gyerekosztályait és próbálom felvidítani az ott betegeskedő gyerekeket.

Operett és musical összeállítással fellépek különböző rendezvényeken, ahol nem csak éneklek, de műsorvezetést is vállalok.

Két fiúgyermek büszke apukája vagyok. Bence 14 éves, Áron pedig 12. Mindketten az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola diákjai.

/forrás: Bernáth Tamás írása -2020/